KK Keyboard stopped responding in Maschine

AxMusic
AxMusic Member Posts: 19 Sine
edited February 9 in Komplete Kontrol

Hello all, I’m having a problem with my komplete kontrol (s49 keyboard mk 1) in maschine.

A few weeks ago the keyboard stopped responding, the transport controls still work, but the keys do not.. any advice?

fyi I am running the latest Mac OS.

Best Answer

  • JesterMgee
    JesterMgee Custom NKS Libraries: freelancesoundlabs.com/nksMember Posts: 482 Saw
    Answer ✓

    Sorry, I see this is machine (this forums a bit confusing sometimes…) have you checked the keyboard midi input is selected in prefs?

Answers

  • JesterMgee
    JesterMgee Custom NKS Libraries: freelancesoundlabs.com/nksMember Posts: 482 Saw

    is this with the standalone KK app, have you tested that, or in a DAW and which one?

  • JesterMgee
    JesterMgee Custom NKS Libraries: freelancesoundlabs.com/nksMember Posts: 482 Saw
    Answer ✓

    Sorry, I see this is machine (this forums a bit confusing sometimes…) have you checked the keyboard midi input is selected in prefs?

  • AxMusic
    AxMusic Member Posts: 19 Sine

    Weirdly enough I opened the komplete kontrol app and the keyboard works there but not in maschine…

    I have not, will check preferences in maschine, and report back tomorrow.

    Thanks for your input.

  • AxMusic
    AxMusic Member Posts: 19 Sine

    ha it finally works! Thanks for the tip!

    Not sure how it came unchecked but I checked the keyboard in the preferences and it is working.


    Quick side note: I saw there is a velocity scaling in maschine… mine is set to linear.. is that the correct setting? I saw there is also a soft/hard option.. what is the difference?

Back To Top