Native Access 2 known issues

Jeremy_NI
Jeremy_NI BerlinCustomer Care Posts: 2,707 mod
edited October 12 in Native Access

Native Access 2 is officially released today for everyone, here is a list of the most common issues and how to address them:

On Windows:

#1: Stuck on "Installing Dependencies"

In this case, follow the steps of this article: Native Access 2 Freezes on “Installing Dependencies“ at Startup (Windows)

#2: Unable to install daemon

In this case, Download and run the NTKDaemon installer from here


On Mac:

#1: Please grant permission to Native Access to install dependencies

Then please follow the steps here: Tips: Please grant permission to Native Access to install dependencies (NA2 on Mac)

#2: Unable to install Daemon

Download and run the NTKDaemon installer from here by right clicking the installer pkg-file and selecting “open. Restart your computer again and open NA2

#3: Traktor Pro 3 is in DEMO mode:

This was fixed by Traktor Pro 3.5.3 update, make sure to have the latest version installed.

#4: Super8 is in DEMO mode:

Follow the steps of this KB article: TRAKTOR / SUPER 8 Appears in Demo Mode on Apple Silicon (M1)

There is a workaround that allows the continued use of NA2, forthis you will need to get in touch with our support: http://bit.ly/NIsupport_install

#5: Product installation fails:

Follow the steps here: Tips: Product installation fails with NA2 on Mac

#6: Stuck on the “Installing Dependencies” screen

This can happen mainly on M1, it should be fixed by restarting Native Access 2, otherwise,dDownload and run the NTKDaemon installer from here by right clicking the installer pkg-file and selecting “open", then restart your computer again and open Native Access 2.

#7: Download stuck on "waiting":

Turn off Private Relay setting: https://support.apple.com/en-mt/HT212614

#8: Can't install NA2 by dragging and dropping:

Follow the steps here: Tips: Can not install NA2 by dragging and dropping (Mac)


If you encounter one of these issues and that didn't help or if you are facing another issue that is not covered here, get in touch with our Native Access specialists here: http://bit.ly/NIsupport_install

«13456789

Comments

  • sonicdeviant
    sonicdeviant United StatesMember Posts: 6 Sine

    Thank you. Tip #1 definitely a big help. 👍️

  • Vagus
    Vagus LondonMember Posts: 82 Tri
    edited July 4

    A small bug report:

    Today I bought Synth and Tangle Packs from Toybox - and tried to activate them via Native Access on Windows. Here are some issues:

    Serial activated - no new updates showing.

    Refreshed - no new update showing.

    Installed latest version (2.0.7 - 2.11)

    Repeat - same issues.

    Uninstalled - then installed Native Access 1 - both activations were showing - and added library (this took 30 seconds, as opposed to taking a lot longer in NA2.

    One further note - I was able to register the license keys multiple times in NA2, to no effect.

  • Zacmq
    Zacmq Member Posts: 1 Noise

    Workaround linked in Mac point #4 is a Jira issue that's not been made public. Can that be copied here please?

  • Ivan.L
    Ivan.L Member Posts: 1 Noise

    Hi! On my computer, each time Native Access is started it asks for administrator privileges. I just wanted to verify that it's its intended behavior, is it? Can it be made to run with lesser rights? I'm on Windows 10.

  • chk071
    chk071 GermanyMember Posts: 120 Tri

    Native Access 2 starts without admin privileges by default. Or are you talking about Native Access 1? That always asked for admin rights as well here.

  • Rollasoc
    Rollasoc Member Posts: 1 Noise

    Still can't get it to install. Despair!

  • sonicdeviant
    sonicdeviant United StatesMember Posts: 6 Sine

    It’s doing this to me as well. It’s very slow to start up. I’m considering downgrading to version 1. I’m on Mac Big Sur.

  • sonicdeviant
    sonicdeviant United StatesMember Posts: 6 Sine

    Well, it was doing it. 2.1.0 is now up and it no longer asks for my admin password. It's still slow, but that might be because my NI collection is fairly big. 😁

  • SamClack
    SamClack Member Posts: 11 Sine
    edited July 24

    Native Acess has been in the interface of "Loading products" now,

    I have been stuck in this interface, and I have repeatedly reopened it and found that it is still stuck in this interface.

    Please fix this problem as soon as possible, which will cause me great trouble.

    system:Windows11

  • SamClack
    SamClack Member Posts: 11 Sine
    edited July 24

    There is also the 2nd generation new edition, which I found is not more convenient in the function of "locate".

    Why can't we associate Kontakt local library with one click? We can only click "locate" to associate it one by one. When uninstalling, we can only use the uninstaller tool to uninstall one by one.

    Can you do it more conveniently?

    Just One-click association to import all local libraries, one-click unloading of all local libraries, and one-click deactivation of all libraries.

    Please feedback this suggestion to your product manager and engineer to add this function to Native Access 2nd generation software.

  • Austin R.
    Austin R. Member Posts: 10 Sine

    Just got my product today and haven't been able to use it. Native access won't go past "Dependency istallation process is taking longer than normal..." I've installed and ran Daemon, it didn't work. Now waiting over an hour for support to get back to me. Extremely unsatisfied right now.

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI BerlinCustomer Care Posts: 2,707 mod

    Sorry, I was out of office for a little while. I corrected the article with a link to our support that can provide this workaround.

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI BerlinCustomer Care Posts: 2,707 mod

    I forwarded your comments to our teams, thanks for your input on that matter. Were you able to solve the issue with Native Access 2 being stuck on Loading products ?

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI BerlinCustomer Care Posts: 2,707 mod
    edited July 28

    Hey Austin, my colleagues will get back to you as soon as possible. Thanks for your patience.

  • Steven K.
    Steven K. Member Posts: 2 Noise

    Hi Austin, I have the same issue here. If you find a solution would you mind updating me?

Back To Top