Bug report? - AAX version of Maschine does not load Plugin Template when instantiated

basehead617
basehead617 Member Posts: 126 Advisor
edited August 2023 in Maschine

Subject says it all really but..

PT 2023.6

Maschine 2.17.4

In Pro Tools, the AAX Maschine plugin does not start up loading the Plugin Template project even though the preferences show it set correctly. Works fine in Logic. Is this an AAX limitation or a bug? If a bug, please fix - not having the outputs routed to Ext 1-16 for the template is terrible.

Answers

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 8,850 mod
    edited August 2023

    @basehead617 Since you mention Logic, you're on Mac, what kind of mac, intel or M1? If M1, is this happening with ProTools in arm native morde or Rosetta mode? What's your operating system?

    What do you mean by "the AAX Maschine plugin does not start up loading the Plugin Template project" Can you develop?

    Can you load the AAX plug-in at all?

  • basehead617
    basehead617 Member Posts: 126 Advisor

    Intel Mac.. latest macOS..

    Maschine’s plug-in startup state can be a project - it’s one of Maschine’s preferences. When set, it will start up as if that project was already loaded rather than with true defaults. This feature works fine with Logic.

    Yes the AAX plug-in works fine in general, it just doesn’t adhere to that preference.

  • basehead617
    basehead617 Member Posts: 126 Advisor

    To be specific:

    macOS 13.4.1

    Maschine 2.17.4

    Pro Tools 2023.6

  • basehead617
    basehead617 Member Posts: 126 Advisor

    @Jeremy_NI

    This seems to be working for me now for some reason!

    I'll update if it seems flaky/inconsistent..

Back To Top