Hot Cue mapping doesnt work as expected

Options
siddharthtaunk
siddharthtaunk Member Posts: 5 Member
edited February 29 in Mapping Traktor

Hi

I am trying to map hotcue from a custom made hardware which sends CC01, CH1, 071.

And below are my setting for the hot cue

Add in -> track deck-> cue -> Select/set store hot cue

Type: Button

Interaction: hold

Set as value: hotcue 2

Assignment: Deck A


The problem is-When I send the CC the track position never jumps to the cue point(hotcue2). Basically it does nothing. I am sure that I am sending the above CC command from the controller as that has been verified. What else has to be done

Regards.

Sid

Tagged:

Best Answer

  • Stevan
    Stevan Traktor Mapping Mod Posts: 1,763 mod
    Answer ✓
    Options

    You are sending CC value of 127 yet Traktor assigned CC.71 is likely the issue.

    Ensure you are sending 0 and 127 for Off and ON messages.

Answers

  • c0nsul
    c0nsul Member Posts: 300 Pro
    Options

    Did you map the midi signal with "learn" or did you select it via the dropdown menu?

  • Stevan
    Stevan Traktor Mapping Mod Posts: 1,763 mod
    Options

    What type of CC message are you sending to Traktor? Is it momentery (hold) button or a toggle button?

  • siddharthtaunk
    siddharthtaunk Member Posts: 5 Member
    edited September 2023
    Options

    Hi @c0nsul

    I have mapped it manually

    I do get it for the first instance after that nothing

    hi @Stevan

    I am just sending a CC value of 127


  • Stevan
    Stevan Traktor Mapping Mod Posts: 1,763 mod
    Answer ✓
    Options

    You are sending CC value of 127 yet Traktor assigned CC.71 is likely the issue.

    Ensure you are sending 0 and 127 for Off and ON messages.

  • siddharthtaunk
    siddharthtaunk Member Posts: 5 Member
    edited September 2023
    Options

    Hi @Stevan

    But the interaction mode is HOLD.

    Sorry I am unable to understand.

    Can u please elaborate. on why do i need to send 0

    And I just want to jump to that perticular CUE point when I send the CC message. Thats all I want :)

  • siddharthtaunk
    siddharthtaunk Member Posts: 5 Member
    Options

    Hi @Stevan

    DO u mean to say I have to send

    CC 127 -> CC 0 Sequentially for this to work?

    Oh CC127 is the HOLD value and its not coming out of it?

  • Stevan
    Stevan Traktor Mapping Mod Posts: 1,763 mod
    Options

    Yup, you only triggered the hotcue once (button press = value 127) and have it locked up until new track is loaded. This needs to be followed with value 0 (button release = value 0)

  • siddharthtaunk
    siddharthtaunk Member Posts: 5 Member
    Options

    Hi @Stevan

    Thank you so much for the suggestion and help. It did clarify the whole picture.

    Just one thing to add

    I had to do the following to get it working

    Send 127 ->>> Send 127 ->>> Send 0

    The above sequence works perfectly

Back To Top