Maschine+ Standalone 1.4.5.2 . Kontakt instruments are loaded without sound.

verydarksun
verydarksun Member Posts: 5 Newcomer

how do i fix this ... i looked in the discussions and it looks like a common problem.

any help on fixing this please would be appreciated.

Answers

  • LostInFoundation
    LostInFoundation Member Posts: 4,003 Expert

    Can you point us at other discussions threating that?

  • verydarksun
    verydarksun Member Posts: 5 Newcomer


    also left a comment there but ... the thread has been open for a while.

    i know i am on 1.4.5.2  but the problem is the same and easy to recreate.

  • LostInFoundation
    LostInFoundation Member Posts: 4,003 Expert

    No one wrote anything about it anymore. And I don’t have the same issues on my M+. Therefore I don’t know what to tell you.

    Hope they will answer telling you if they solved and how

  • ozon
    ozon Member Posts: 1,230 Expert
    edited August 2023

    Did you contact support and open a ticket?

    IIRC this problem could be caused by your licenses not being correctly recognized on the M+. If this is the case, it can only be fixed by NI support.

  • verydarksun
    verydarksun Member Posts: 5 Newcomer

    Just done it .. thanks fingers crossed.

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 8,832 mod

    @verydarksun Does it happen with projects created on Maschine Plus or with projects started or worked on the Maschine desktop software?

  • verydarksun
    verydarksun Member Posts: 5 Newcomer

    just booted mac and it works fine with saving and loading but the Maschine Plus does not work correctly. (see attached )

    i definitely have a licenses for it.

    someone on this forum said 'I found the reason , the kontakt factory selection 1.4.2 library is not registered inside the Maschine + device , or a registration error . Kontakt perceives it as a third-party unencrypted library and allows you to listen for an hour. '

    And i can confirm that if i leave the Maschine Plus on for over an hour the sound stops.

    so it just needs the licenses to be sorted. not a fault with the hardware

    let me know if you need any more info.



  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 8,832 mod

    I've contacted you by email, my colleagues will need to have a deeper look.

Back To Top