Traktor Pro 3 - Phono/Line Input Channel "not supported"

HoodPix
HoodPix Member Posts: 5 Member

Hello,

I seem to be having an issue with low volume when trying to play my Audio-Technica AT-LP140XP turntable out of Traktor S4 Mk3. Input into Phono/Line in B, setup onto deck D as a live input. Swapping to deck B, same outcome.

Traktor S4 Mk3 ASIO. Phono light not lighting up on controller. When I try and roll back the driver the screens on the S4 controller stop working.

Operating on Windows 10 Pro and latest Traktor Pro 3 version 3.9.0, driver 5.2.0


Any idea what is happening or what I'm doing wrong?

Thanks in advance.

Justin

Best Answer

  • lord-carlos
    lord-carlos Member Posts: 2,059 Expert
    Answer ✓

    Phono light not lighting up on controller.

    I think you have to press SHIFT + EXT on the controller.

    I don't think it's a driver issue, as this also should work in standalone mode.

Answers

  • lord-carlos
    lord-carlos Member Posts: 2,059 Expert
    Answer ✓

    Phono light not lighting up on controller.

    I think you have to press SHIFT + EXT on the controller.

    I don't think it's a driver issue, as this also should work in standalone mode.

  • HoodPix
    HoodPix Member Posts: 5 Member

    Aha that was the trick for volume playback, thank you!

    Still it says not supported in the Phono/Line input channel though? Interesting

  • lord-carlos
    lord-carlos Member Posts: 2,059 Expert

    Still it says not supported in the Phono/Line input channel though? Interesting

    Mhh, where does it say that?

    But everything works?

  • HoodPix
    HoodPix Member Posts: 5 Member

    In the Audio Setup page in Preferences.

    Audio is playing now so I'm not sure what it means.

  • lord-carlos
    lord-carlos Member Posts: 2,059 Expert
    edited June 2023

    I actually don't know what that is for 🤔


    Edit: Ah, it's for hardware where you can switch between line in / phone via software. This is not the case on the s4 mk3, you have to press the buttons on the hardware. That's why it says "not supported"

  • HoodPix
    HoodPix Member Posts: 5 Member

    Ahh ok, that makes more sense now. Greyed out because it is not needed with my current setup.

    So everything seems to be working as it should, thank you 🙂

Back To Top