resetting kontakts preset lists

apricotandpearjam
apricotandpearjam Member Posts: 34 Sine

hi all. ive just updated a few projectsam libraries and the only individual instrument snapshots are listed alongside the new 'all-in-one' patch.

ive deleted these so i can reduce the size of my list but they still show up each time i load kontakt.

do i have to do a re-scan or delete a prefs file or something for it to not show the deleted snapshots?

thanks!

Tagged:

Answers

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI BerlinCustomer Care Posts: 3,586 mod

    Where / how did you delete them? Could you post screenshots to illustrate your issue?

  • apricotandpearjam
    apricotandpearjam Member Posts: 34 Sine

    when projectsam released an 'all-in-one' version of symphobia there was no need for the original snapshots any more because they related to the old interface/patches.

    so i deleted them manually from the folder which contains the symphobia library but kontakt hasn't 'updated' the deleted snapshots and still shows them in the list.

    does that make sense?

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI BerlinCustomer Care Posts: 3,586 mod

    @apricotandpearjam You should get in touch with Projectsam and see if they can provide an older version.

  • apricotandpearjam
    apricotandpearjam Member Posts: 34 Sine

    sorry i’m not making myself clear.

    the issue is not that i want to downgrade my version.

    it’s that kontakt7 doesn’t update the snapshot list when they’ve been moved / re-organised or deleted from the finder / folder system.

    does that make sense?

  • TORLEY
    TORLEY Member Posts: 8 Sine
    edited December 2022

    @apricotandpearjam I'm having the same issue as you.

    I also deleted up local duplicates, but rescan isn't tidying things up.

    Like this:

    I have done right-click and Show in Finder on BOTH of each duplicate. It only finds one, because the other has been deleted locally, but Kontakt isn't recognizing that.

    Only when I load one that's missing does it show an error:

    It's clearly not there anymore! So why isn't Kontakt updating?

    Also had another issue where I SAVED new snapshots, but those aren't appearing either.

    @Jeremy_NI Is there a bug where Kontakt 7 isn't rescanning as expected? That appears to be the broader issue.



  • apricotandpearjam
    apricotandpearjam Member Posts: 34 Sine

    i’m not glad you’re having an issue but it’s good to know it’s not just me.

    definitely seems like a bug.

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI BerlinCustomer Care Posts: 3,586 mod

    @apricotandpearjam @TORLEY Please get in touch with our Kontakt specialists here: http://bit.ly/NIsupport_kontakt

  • TORLEY
    TORLEY Member Posts: 8 Sine

    @Jeremy_NI I can, but see the warning that support is backlogged, and wanted to share openly in case there’s other users reporting this bug.

    Can you confirm this is a known issue?

  • apricotandpearjam
    apricotandpearjam Member Posts: 34 Sine
    edited December 2022

    @TORLEY im part of the beta testing team for kontakt so i’ll share it internally. i just wanted to check on the community forums to see if it wasnt just me doing something wrong.

  • TORLEY
    TORLEY Member Posts: 8 Sine

    @apricotandpearjam Thanks I appreciate you surfacing it and making Kontakt better. I've tried to look for other ways to workaround this but haven't found a clear answer.

    It'd be nice to cleanup!

    Have you noticed other oddities too? The Kontakt 7 browser is a big improvement on the whole, but there are still some things that are ambiguous like:

    • Best practices for sorting our custom libraries (the ones that require full Kontakt not just player
    • "All Banks" dropdown is too horizontally narrow and cuts off a lot of names.
    • Not sure how to use the new browser view to load instruments into a multitimbral setup
Back To Top