S4 mk3 sound muffled & suddenly not working

Hi Forum.

I plugged in my S4 and suddenly no sound coming through the channels. The sound came through when I turned the gains to max for about 10 seconds, then crackles and fades out again. I'm getting the same sort of muffled sound you get when you've blown a channel on an amp.

My set up at home is only using headphones. I re-installed drivers, checked sample rates, buffers. No difference. Can anyone help? My laptop sound card is working fine. Just when I switch to traktor its muffled and then completely fades out


Thanks

Tagged:

Best Answer

  • Basshead
    Basshead Member Posts: 3 Sine
    Answer ✓

    Hey Nico,

    Thanks for the reply. Fixed the issue now. Bose headphones had run out of charge! I didn't think they needed power as they also come with a standard headphone wire. Apparently they still need some charge in them!

    Thanks for reaching out though.

    Amit

Answers

  • Nico_NI
    Nico_NI BerlinAdministrator Posts: 671 admin

    This could sound like a power supply issue. Do you power your S4 only with USB?

  • Basshead
    Basshead Member Posts: 3 Sine
    Answer ✓

    Hey Nico,

    Thanks for the reply. Fixed the issue now. Bose headphones had run out of charge! I didn't think they needed power as they also come with a standard headphone wire. Apparently they still need some charge in them!

    Thanks for reaching out though.

    Amit

  • Basshead
    Basshead Member Posts: 3 Sine

    Ps. If you work with the NI guys can we have an easy sampler function back like we used to in pro 2?

    Pro 3 is pants for samples.

    Cheers

  • Nico_NI
    Nico_NI BerlinAdministrator Posts: 671 admin

    Good to hear the problem is solved!

    If you feel like sharing a feedback to the Traktor team, you can write them in the following thread where they announced some upcoming projects 👇


Back To Top