Constant popping issue on Komplete Audi mk2

Aslak
Aslak Member Posts: 3 Newcomer
Hey! This problem randomly started. Once i plug in my Audio 6, a loud popping sound constantly plays from input one and two. It is peaking. This is without anything plugged into it. The pops come with probably 0.5 seconds of pause between them. When the pops are playing, no sound comes through my headset. But inbetween the pops i get audio through headphones. As if the audio is sidechained to the pops. Any help would be greatly appreciated!! Thanks.

Best Answer

Answers

  • Uwe303
    Uwe303 Moderator Posts: 2,896 mod

    Hello,

    can you please tell a bit more, how do you have anything connected and what, maybe some speakers, have you tried without them connected, just with headphones for example.

  • Aslak
    Aslak Member Posts: 3 Newcomer
    > @Uwe303 said:
    > Hello,
    > can you please tell a bit more, how do you have anything connected and what, maybe some speakers, have you tried without them connected, just with headphones for example.

    Thanks for the reply! I only have them connected to headphones. However, when it is only connected to my pc via usb, and nothing in it, I can still see the popping on the meters. It is making this noise regardless of what is connected to them.
  • Uwe303
    Uwe303 Moderator Posts: 2,896 mod

    Then I guess your device is defective and you have to get a replacement. You could test without the PSU connected, maybe this is the problem then you would need a special USB cable without direct electrical connection.

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 8,801 mod

    @Aslak It would be great to try the soundcard on a different computer. If it does the same thing then it's most probably a hardwrae issue and you should contact our hardware service here: https://bit.ly/NI_support_Hardware

  • Aslak
    Aslak Member Posts: 3 Newcomer
    > @Jeremy_NI said:
    > @Aslak It would be great to try the soundcard on a different computer. If it does the same thing then it's most probably a hardwrae issue and you should contact our hardware service here: https://bit.ly/NI_support_Hardware

    Yes, it does. Headset amps seem to be busted now, and the inputs don't react to input. This happened randomly. Seems like a huge flaw in the product.
  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 8,801 mod
    Answer ✓

    Then this device is faulty, please get in touch with our hardware service: https://bit.ly/NI_support_Hardware

Back To Top