iZotope App Installation error on Windows 10

Hello.

Not sure where to post this. I had iZotope installation app installed and used it yesterday. I noticed that it was now titled Native Instruments and have since found out why.

It worked, I installed 2 products then logged out. I logged in later and was locked out of it with the following message:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Native Instruments

Oops!, something went wrong

There could be a misconfiguration in the system or a service outage. We track these errors automatically, but if the problem persists feel free to contact us.

Please try again.

TECHNICAL DETAILS

Hide details for this error

SUPPORT

Please contact the systems administrator.

access_denied: Password login via OIDC-conformant clients with externally-hosted login pages is unsupported. Alternatively, login could have been initiated from the wrong place (e.g., a bookmark).

VIEW LOG

TRACKING ID: [has an ID number]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I tried downloading and installing the app from iZotope.com (izotope.com/en/lp/redeem.html) per Sweetwater's Knowledge Base page and the error message during installation via iZotope Product Portal.exe said "unable to copy file." I tried running as Administrator - same error.

What might be the issue?

Thank you in advance.

Answers

  • Milos
    Milos Member Posts: 1,809 Pro

    Did you use the same account for both Izotope and NI?

  • origshert55
    origshert55 Member Posts: 6 Member

    Hi Milos and thank you for your reply.

    I have the same Email address for both. Different passwords.

    It's weird that I was able to login prior and install products to not being able to login since.

    Thanks.

  • Milos
    Milos Member Posts: 1,809 Pro

    Hmm...did you have any issues using the plugin because of both NI and Izotope?

  • origshert55
    origshert55 Member Posts: 6 Member

    Which plugin, Milos?

    U was able to login to iZotope app before I wasn't. I'm guessing that the logins may have only been an hour or so apart.

    I've updated Native Access about an hour+ ago. All I see are NI products.

    I heard that iZotope products now show up on that app. I didn't see any indication as the name iZotope was no where to be found on that app. In addition, the serial# format for the 2 product brands is different in length and structure.

    Thanks.

  • Milos
    Milos Member Posts: 1,809 Pro

    Is the app you want to install called Izotope Portal?

  • origshert55
    origshert55 Member Posts: 6 Member

    Its formally called iZotope Product Portal. It is iZotope's installation app.

  • Milos
    Milos Member Posts: 1,809 Pro

    Yeah...if that is what you mean...Izotope is now a property of Native Instruments, so basically all of the products from Izotope are now theirs.

    Remember when people were saying that buying Ozone 10 Equilazer was a waste of cash?

    Because NI made Ozone 11 Equilazer for free.

  • origshert55
    origshert55 Member Posts: 6 Member

    I tried the app again and it's working for the moment. I was able to install more software. I did find someone else online who had the same exact or similar experience back in October. One of them said that they tried using the portal at a later date and it worked. So maybe. for now, it is intermittent regardless of the reason.

    Thank you for replying. Much appreciated.

  • origshert55
    origshert55 Member Posts: 6 Member

    [SOLVED]

    At least for now. Maybe an intermittent issue with the iZotope server. Refer to my previous reply for more detail.

  • Milos
    Milos Member Posts: 1,809 Pro

    Glad the issue is solved at least in some way!

Back To Top