Why is my 'Browser' button not working Kontrol s61 MK3

bcutarelli
bcutarelli Member Posts: 5 Newcomer

I just purchased a Kontrol s61 MK3 MIDI Keyboard. I've installed the firmware, software, and updates. My DAW is Studio One 6 Pro. Any thoughts would be much appreciated.

Thanks so much,

Benn

Answers

  • Milos
    Milos Member Posts: 1,854 Pro

    Did you try reinstalling the softwares?

  • bcutarelli
    bcutarelli Member Posts: 5 Newcomer

    Thanks for the fast reply Milos. Yes, I did re-install the software, but the results were the same.

  • Kymeia
    Kymeia Member Posts: 3,488 Expert

    I presume you have Komplete Kontrol 3 installed and open?

  • Kymeia
    Kymeia Member Posts: 3,488 Expert
    edited December 2023

    Just a thought, assuming you do have KK3 up and running, are you expecting the browser button to flip the KK software from plugin to browser view, because it doesn't do that. It only does that in the on keyboard display - so the browser button should work on the keyboard, but don't expect it to flip between plugin and browser views on the software KK.

  • bcutarelli
    bcutarelli Member Posts: 5 Newcomer

    Hi Kymeie, Yes, KK is installed and open. Do you know anyone using Kontrol s61 MK3 and Studio One 6?

    Thanks so much for your help,

    Benn

  • Kymeia
    Kymeia Member Posts: 3,488 Expert

    I only have the KK3 software, still on a MkII here, but I am using it in Studio One (amongst other things)

  • bcutarelli
    bcutarelli Member Posts: 5 Newcomer

    My concern is the BROWSER button on my MK3 never lights up. The DAW button is always lights up. Is there a button combination I need to press to activate the BROWSER button? I've spent 2 full days reading articles and documents, but can find a solution. Benn

  • Kymeia
    Kymeia Member Posts: 3,488 Expert
    edited December 2023

    I only have my MkII to go by, but on that it is lit, but dimmer, until pressed. If you do press it does anything happen on the keyboard screen? (with KK 3 open of course)

    Is it otherwise loading and controlling plugins?

  • Matthew_NI
    Matthew_NI Product Team Posts: 687 mod

    If it's not lit up, that implies a connection issue.

    Have you installed the latest keyboard firmware?

    Have you installed the NI Hardware Connection Service? Is it currently running?

    Those would be my first guesses.

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 8,907 mod

    @bcutarelli I see the issue is fixed, right?

  • bcutarelli
    bcutarelli Member Posts: 5 Newcomer

    Kymeia,

    The issue is resolved. It was my bad :-( You guys do great support. I thought I had KK3 running but I did not. Sorry about the confusion.

    Benn

  • Kymeia
    Kymeia Member Posts: 3,488 Expert
Back To Top