Maschine 64 bit version?

Options
Alpha 01
Alpha 01 Member Posts: 5 Newcomer
edited August 2023 in Maschine

Hello all.

I noticed the version windows is only for 32bits.

Does a 64bits exist? If not, is it scheduled ?

I have i7-4700 @2,4 GHz and I'd like to use it optimaly, in order to avoid a processor overload and scrash effects.


Best regards

Best Answer

  • LostInFoundation
    LostInFoundation Member Posts: 4,316 Expert
    edited August 2023 Answer ✓
    Options

    In facts, it is the opposite. Last versions of NI products are only 64bit.

    Last version of Maschine installing also 32bit is 2.7.2

Answers

  • LostInFoundation
    LostInFoundation Member Posts: 4,316 Expert
    edited August 2023 Answer ✓
    Options

    In facts, it is the opposite. Last versions of NI products are only 64bit.

    Last version of Maschine installing also 32bit is 2.7.2

  • Alpha 01
    Alpha 01 Member Posts: 5 Newcomer
    Options

    Thank for u quick answer.

    I was talking about maschine software. Only 32 bits is proposed. 😉

  • Kubrak
    Kubrak Member Posts: 2,835 Expert
    Options

    Current Maschine 2 for Win is 64bit application. I just have checked on my computer....

  • LostInFoundation
    LostInFoundation Member Posts: 4,316 Expert
    edited August 2023
    Options

    I was talking about Maschine software too. It’s not possible late Maschine versions propose you 32bit cause they deprecated it.

    You must have 2.7.2 or older

  • Alpha 01
    Alpha 01 Member Posts: 5 Newcomer
    Options

    Ok. Understood.

    But how to fix it? Cause komplete download the 32 bits but not 64? 🤔

  • LostInFoundation
    LostInFoundation Member Posts: 4,316 Expert
    edited August 2023
    Options

    Komplete? Do you mean Native Access?

    This is the way to download and install NI products: through Native Access

  • Alpha 01
    Alpha 01 Member Posts: 5 Newcomer
    Options

    yes. Native access. Sorry

  • Alpha 01
    Alpha 01 Member Posts: 5 Newcomer
    Options

    Maschine version 2.16.1 (RO) ?

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 10,262 mod
    Options

    Maschine 2.16.1 is 64 bits only.

  • Rico010
    Rico010 Member Posts: 104 Advisor
    Options

    @Alpha 01 Do you really mean Maschine executable file? Maybe you mean the sound processing 32 bits?

  • Ghetto Wise
    Ghetto Wise Member Posts: 1 Newcomer
    Options

    I have the same issue, the standalone app it's in 32bit. I have to work inside my DAW in order to avoid any kind of problems (crash, cpu overload...)

    how can I get the 64bit standalone version?

  • JesterMgee
    JesterMgee Member Posts: 2,678 Expert
    Options

    Can you post a screenshot of where it shows it's 32bits with the latest version since it seems impossible it could be a 32 bit application so curious where you are reading it from?

  • awol9000
    awol9000 Member Posts: 69 Advisor
    edited August 2023
    Options
Back To Top