Purge Icon permanently red

Markus Haist
Markus Haist GermanyMember Posts: 3 Sine

Hi Community,

When I load patches of one of my ext. drives, they show up fine in Kontakt, but the samples are not loading.

This is not happening on another, similar drive - there the samples load fine.

The samples are there and updated. (Spitfire in this case)

this is driving me nuts - any help appreciated.

(see screenshot below)

Thanks,

Markus


Tagged:

Best Answer

  • Markus Haist
    Markus Haist GermanyMember Posts: 3 Sine
    Answer ✓

    Hi, thanks for your reply. I did give full disk access to Kontakt. didn't work


    I figured it out though:

    -> Kontakt Preferences -> Memory -> KMS Memory server to "OFF" ... this fixed it for me

Answers

  • Blindeddie
    Blindeddie U.S.A.Member Posts: 1,510 Pulse

    Have you tried clicking the Down Arrow next to "Purge" and selecting "Reload all Samples"?

  • Markus Haist
    Markus Haist GermanyMember Posts: 3 Sine

    Yes, and I did a batch resave as well … nothing seems to fix it

  • Blindeddie
    Blindeddie U.S.A.Member Posts: 1,510 Pulse
    edited July 2022

    Have you granted full disk access to That Drive for Kontakt


    BTW..just riffing here with the usual resolutions.


    and have you checked to make sure that the "Library" location in preferences matches the location of the samples folder?

  • Markus Haist
    Markus Haist GermanyMember Posts: 3 Sine
    Answer ✓

    Hi, thanks for your reply. I did give full disk access to Kontakt. didn't work


    I figured it out though:

    -> Kontakt Preferences -> Memory -> KMS Memory server to "OFF" ... this fixed it for me

Back To Top