S88MKII Expression CC11

pranaearth
pranaearth NYCMember Posts: 36 Tri
edited April 29 in Komplete Kontrol

I've just noticed something recently in my usage of the S88MKII. I load in Spitfire Labs, or BBCSO or the VSL Big Bang Orchestra or Fujara Flute. Anything where there is an onscreen slider for CC11. The values constantly jump around from around 21 to 49, very very fast. Has anyone experienced this? I thought my touch strip was broken, so I turned it off in Komplete Kontrol, and when it is connected to my DAWs, the touch strip is indeed off.


Private YouTube Videos:




Tagged:

Comments

  • JesterMgee
    JesterMgee Custom NKS Libraries: freelancesoundlabs.com/nksMember Posts: 391 Saw

    Cant see your videos

  • pranaearth
    pranaearth NYCMember Posts: 36 Tri

    Thanks Jester, they should be viewable now.

  • JesterMgee
    JesterMgee Custom NKS Libraries: freelancesoundlabs.com/nksMember Posts: 391 Saw

    Do you happen to have the DAW port selected in Logic as a MIDI input?

    Do you have any other MIDI devices connected?

    If you go through the MIDI input ports, deselect them from being active does it stop?

    Do you have an Expression pedal connected or a sustain pedal, have you tried disconnecting these?

  • pranaearth
    pranaearth NYCMember Posts: 36 Tri

    Unplugging my sustain pedal worked. I did a deep studio clean a few days ago and it seems I plugged it into pedal B, which is programmed for CC11, instead of Pedal A, which is programmed for Sustain. Such a rookie error. You wouldn't think I've been working with synths and MIDI since 1987, lol!

Back To Top