Several Libraries no longer work using Logic

electronicparts
electronicparts Member Posts: 9 Member

Using Logic 10.47 on Mac sTudio 12.5. Several of my libraries are not playing back or in some cases showing up. Even existing projects have this trouble on many libraries. When you click to launch the KK window it shows an empty area where the Library graphic should be. The lower section says" No libraries here". Previously I updated some of my libraries which may not be the cause but They all showed good until now. Orbis is showing a red !. But these have all been repaired..

I have tried with and without Rosetta.

I guess my question is what do you think could be going wrong?

Best Answer

  • electronicparts
    electronicparts Member Posts: 9 Member
    Answer ✓

    Update, with Logic and all the Komplete apps running in Rosetta I can use Orbis in the Komplete Kontrol plugin. Unfortunately I can't see what sample it was using before.

Answers

  • Uwe303
    Uwe303 Moderator Posts: 2,911 mod

    Hello,

    can you please specify what version of kontakt and komplete kontrol you use.

  • electronicparts
    electronicparts Member Posts: 9 Member

    Hi Uwe, Here they are. Only need to use these with Logic and the Komplete Keyboard. Can i get rid of some of these identical named apps to eliminate some of the confusion?

    Currently the Komplete Control plugin window in logic show a black screen. But, Komplete 7 does open and some but not all libraries play. I just read that ORBIS is not compatible with my Mac Studio M1 and launching logic in Rosetta provided no change. Perhaps i have to switch the Kompletes to Roseta too?

    Komplete Kontrol = 3.1.0

    Kontakt - 6.8.0 I reloaded Kontakt recently to see if that helped.

    Kontakt 7 = 7.73

  • electronicparts
    electronicparts Member Posts: 9 Member
    Answer ✓

    Update, with Logic and all the Komplete apps running in Rosetta I can use Orbis in the Komplete Kontrol plugin. Unfortunately I can't see what sample it was using before.

  • electronicparts
    electronicparts Member Posts: 9 Member

    Flag on the play. I can audition Orbis in the player and with the keyboard and i hear sound but if you try to load the sample the window doesn't load and show the Red ! error.

  • Uwe303
    Uwe303 Moderator Posts: 2,911 mod

    Normally you don't need rosetta mode anymore as far as I know, is everything up to date on your Mac, I mean logic (not sumoa cause then you will have problems for sure)

  • electronicparts
    electronicparts Member Posts: 9 Member

    Sumoa? I keep the Mac on the version that's working well. On Monterey now. The old addage, It's a Music workstation not a computer to do all the other things on.

  • Uwe303
    Uwe303 Moderator Posts: 2,911 mod

    Absolutely, but at some point an update can make sense, it depends of course, and on mac especially to what version as far as I know

Back To Top