Absynth & FM8 & Cubase not showing up in Cubase

bobbybobby
bobbybobby Member Posts: 3 Sine
edited March 16 in Massive X & Synths

Hi there, hope this is the right place. I just bought the Komplete Classics Collection, mostly for Absynth, but the other 3 look good too… Anyway, Absynth & FM8 don’t show up in Cubase at all. The stand-alones work fine. It’s a brand new Windows 10 computer with the latest Cubase 11. I saw something in Googleland about getting older versions, but that seems odd kinda. Any thoughts? Thanks!

Tagged:

Comments

  • Matt_NI
    Matt_NI BerlinAdministrator Posts: 698 admin

    Check this thread, it's a good starting point to understand how to solve missing plug-ins: https://community.native-instruments.com/discussion/36/tips-i-cant-find-my-plug-ins-in-my-daw

  • bobbybobby
    bobbybobby Member Posts: 3 Sine

    Thanks! I’ll give that stuff a try. It’s just a little weird because 2 of them work as expected and 2 don’t, and the dll files appeared to be in the same place. Won’t be at the studio until tomorrow…

  • bobbybobby
    bobbybobby Member Posts: 3 Sine
    edited March 24

    Ok… has anyone ever had this happen? I figured out the missing plug in problem. Pointed cubase to the right place and all was well, but then it disappeared again. The standalone version kept working, but I couldn’t find the directory. It didn’t show up in cubase. The dll files appear to be gone. The path i put in the cubase plug manager was gone. The NI folders were all there, but empty of data. It just seems to have uninstalled itself. I’ve reinstalled it, but… umm… what happened? Is this a known thing?

  • Kaiwan_NI
    Kaiwan_NI BerlinAdministrator Posts: 681 admin

    @Jeremy_NI Have you heard of this issue before? Wonder if it has to do with the Komplete Classics Collection from Pluginboutique. 🤔

Back To Top