Please be advised that due to scheduled infrastructure maintenance, we anticipate downtimes for the Native Instruments websites and Native Access on February 28, 2024 starting at 06:00 CET. For more details, click here.

MIDI CCs with KOMPLETE KONTROL A25.

touchup1954
touchup1954 Member Posts: 20 Member
edited May 2023 in Komplete Kontrol

I want to control the CC of a plug-in with 8 knobs on the KOMPLETE KONTROL A25.

CC1, CC2, CC5, CC7, CC11, CC58 I want to assign this many things, is it possible?

Best Answer

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 8,861 mod
    Answer ✓

    Yeah, you need to open the standalone Komplete Kontrol application, click on the 5pin MIDI logo and you can assign the CCs to any you like:


Answers

  • LostInFoundation
    LostInFoundation Member Posts: 4,004 Expert

    In Midi mode you can assign as many cc as you want

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 8,861 mod
    Answer ✓

    Yeah, you need to open the standalone Komplete Kontrol application, click on the 5pin MIDI logo and you can assign the CCs to any you like:


  • touchup1954
    touchup1954 Member Posts: 20 Member

    Jeremy.

    LostInFoundation.

    Thank you very much.

    It is what I wanted to do most.

    It was a great help.

    Just...

    I think maybe the green box at the bottom changes the CC number of the knob,

    I can't change the knob number no matter what I do.

    What should I do?

  • touchup1954
    touchup1954 Member Posts: 20 Member

    So the text under the knob is the name of that knob?

    I was wondering if that is linked to the number change dial below.


    I have one more question,

    In Cubase 12.0.6.0when I change plug-ins, MIDI Mode seems to be removed (if I press the MIDI Mode button again, it goes into MIDI Mode). Is there any way to prevent this from happening?

  • touchup1954
    touchup1954 Member Posts: 20 Member

    I am now able to do it.

    It's because I was sending the MIDI signal back to A25.

    I see that I only need to send out the MIDI signal on the A25.

    Thank you very much.

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 8,861 mod

    Yes, you can write anything in the text under the knob, the real assignment is done in the lower box.

  • touchup1954
    touchup1954 Member Posts: 20 Member

    Yes, thank you.

    I understand.

  • touchup1954
    touchup1954 Member Posts: 20 Member

    One more question.

    When I put A25 in MIDI mode it worked fine.

    But when I put it on a new track, it changes back to the original mode.

    If I leave the Komplete Kontorol unconnected in the studio device, it solves the problem.

    But when I restart the project, Komplete Kontorol is connected again.

    Is there any way to disconnect Komplete Kontorol?

  • chk071
    chk071 Member Posts: 342 Pro
    edited May 2023

    Unfortunately, that's the downside with the Komplete Kontrol keyboards. You really have to switch to MIDI mode every time you switch tracks.

    Must be why I don't own one already. 😉

Back To Top