Kontakt 7 Thumbnails are gone in new browser after moving content to an external drive

Options
nicokean
nicokean Member Posts: 9 Member
edited March 2023 in Kontakt

I reached out to Native Instruments twice over the last few weeks but have heard nothing. I have reinstalled the app and I have tried this suggested fix: https://support.native-instruments.com/hc/en-us/articles/7228347290909-Thumbnail-Picture-Icons-are-Missing-in-the-KONTAKT-7-Browser?_ga=2.2966320.182041154.1678468556-1079432533.1677700296&_gac=1.257011449.1677701229.CjwKCAiAjPyfBhBMEiwAB2CCIgN0qHwuJ3DoQUULreryqaaAiRUCwCrbLsTYg-23P7KJV2JSqMe0fxoC9ckQAvD_BwE

Native Access "sees" all of my content. The older browser within Kontakt 7 works fine. It "sees" and loads all content. It is the new one which has me vexed. Thank you in anticipation of a fix. Mac OS 12.6


Tagged:

Answers

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 10,314 mod
    Options

    One of my colleagues should get back to you soon, in the meantime, we can check a couple of things.

    How did you move the files? Did you follow these steps? Moving a Native Instruments Product to Another Location on Your Computer

    Do Kontakt and Native Access have Full DIsk Access? How to Enable Full Disk Access on macOS Also add the NtkDaemon found here:

    - Macintosh HD > Library > Application Support > Native Instruments > NTK > NTKDaemon

    Repeat the steps in the article: Thumbnail Picture Icons are Missing in the KONTAKT 7 Browser

    Especially this part, it resets the database for the new browser:

    1. Go in the Finder menu bar while holding down the option / alt key on the computer keyboard. Choose the Library entry that appears in the drop-down menu.
    1. In the user Library folder, navigate to the following location:
    2. Application Support > Native Instruments
    3. Locate the Kontakt 7 folder and move it to the trash.

    Make sure you go to the user library by following step 1, there is also an Application Support/Kontakt 7 folder in the local library but deleting it would have no effect on the issue.

  • nicokean
    nicokean Member Posts: 9 Member
    Options

    Thank you Jeremy! I am traveling today but will revisit tonight.

    I believe I followed all of these steps last week. I will double check later. I moved all content from 1 external to another. Native Access 2 sees them in their new location. Also, I can load all content from the new location into Kontakt 7 from the original (older) browser

    Thanks,

    Nico

  • nicokean
    nicokean Member Posts: 9 Member
    edited March 2023
    Options

    Thank you for the suggestions. I followed your advice. I have many instruments both by Native Instruments and also 3rd party ones. Both Native Access 2 and the older, original Kontakt 7 browser are properly linked to all content. The new Kontakt 7 browser looks the same as the picture above. There is no way to delete those thumbnails. They do not show up when I click on the gear on the lower left.

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 10,314 mod
    Options

    @nicokean Ok, thanks! A specialist will get back to you shortly.

  • nicokean
    nicokean Member Posts: 9 Member
    Options

    Thank you!

  • nicokean
    nicokean Member Posts: 9 Member
    edited March 2023
    Options

    I thought this could be resolved today. I’ve been contacted a few times over the last couple of weeks from NI in Berlin to deal with this issue. We finally set up and confirmed a date for a remote session for today. That was supposed to happen two hours ago. I’ve heard nothing.

  • Jeremy_NI
    Jeremy_NI Customer Care Posts: 10,314 mod
    Options

    @nicokean My colleague got back to you.

  • nicokean
    nicokean Member Posts: 9 Member
    Options

    Yes. Thank you.

  • nicokean
    nicokean Member Posts: 9 Member
    Options

    I still have the same issue, unresolved since March.

    For some reason, my original post read "resolved."

    It has not been.


    Thank you for your attention to this.


    Kontakt 7.3.2

Back To Top